Čime se bavimo

Arhitektura Lozica d.o.o. osnovana je u Zagrebu 2002. Godine i od tada obavlja poslove arhitektonskog projektiranja, dizajna interieura te izrade idejnih rješenja za urbanističke planove, projektantski i stručni nadzore te konzultantske usluge.

Od 2014. Djelujemo na polju energetske obnove. Vršimo energetske preglede zgrada, obiteljskih kuća, stanova i poslovnih prostora te ih energetski certificiramo. Investitore savjetujemo i vodimo kroz složene postupke planiranja energetske obnove i dobivanja za to predviđenih poticaja.

Svojim investitorima omogućavamo cjelovit pristup procesu gradnji i servisiramo ih u svim njenim fazama. Od planiranja i projektiranja do organizacije i nadzora izvedbe te obnove i održavanja kod postojećih objekata. Na jednom mjestu osmišljavaju se urbanistička i arhitektonska rješenja. Idejnim projektiranjem objekta, u interakciji sa investitorom i po njegovim željama, iznalaze se optimalna rješenje za stanovanje i posao. U suradnji sa projektantima svih struka izrađuje se projektna dokumentacija za ishođenje potrebnih dozvola te se investitora prati od predaje zahtjeva do dobivanja izvršnih i pravomoćnih dozvola. Izvedbenom dokumentacijom i troškovnicima detaljno se priprema proces građenja. Projektantskim i stručnim nadzorom te tehničkim savjetovanjem odabire se izvođača, uvodi u gradilištu, te nadzire kvaliteta radova i trošenje sredstava. U konačnici vođenjem kroz postupak tehničkog pregleda i ishođenja uporabne dozvole dolazi do primopredaje objekta investitoru. Obavljamo poslove legalizacije bespravno izgrađenih objekata. Dosadašnjim radom stekli smo veliko iskustvo u stambenoj arhitekturi višeg standarda, projektiranju poslovnih te trgovačkih i ugostiteljskih objekata. Pioniri smo u projektiranju i izvođenju otvorenih i zatvorenih privatnih bazena u Hrvatskoj. Niz godina smo surađivali s francuskim proizvođačem bazenske tehnike Aqualux.

Imamo veliko iskustvo u projektiranju ordinacija dentalne medicine. Ostvarili smo niz suradnj sa inozemnim arhitektonskim biroima iz Njemačke, Francuske i Engleske na projektima u zemlji i inozemstvu. Iza nas je suradnja s francuskom arhitekticom Leom Coret u dizajniranju dućana modne kuće Lanvin (Paris, Istanbul). Sa arhitektonskim biroom AJF iz Dusseldorfa smo sudjelovali u izradi projekta nebodera Sky office u Zagrebu, te smo se kao udruženi uredi kvalificirali u uži krug pozvanih projektanata na natječaj za projekt zagrebačke zračne luku Pleso.

Uspješno smo više godina konzultirali dr Danka Končara na razvoju projekata u Istri i Dalmaciji. Područje djelovanja nam je cijela Hrvatska i otvoreni smo za rad na projektima u inozemstvu. Najviše ralizacija imamo na području Zagreba, Istra i Dalmacije.

Sudjelovali smo i osvojili nagrade na više javnih arhitektonskih natječaja:

  • 2003. Zdravstvena škola u Splitu 3. nagrada
  • 2004. Crkva hrvatskih mučenika, Udbina
  • 2005. Osnovna škola Čulinec, Zagreb
  • 2006. Neboder Sky office u Zagrebu, u suradnji sa AJF, 1. nagrada
  • 2012. Brijuni rivijera, Katarina i Monumenti, u timu Kermasa, 1. Nagrada

Na polju energetskog certificiranja surađujemo s nizom državnih ustanova, te smo izdali više tisuća energetskih certifikata. Izradili smo i više projekata energetske obnove.


 

Pregledajte sve naše projekte koje smo izradili od osnivanja 2002. godine.

Svi naši projekti

Želite nas kontaktirati?


Javite se

Ova stranica koristi tzv. 'kolačiće' (cookies) u cilju boljeg iskustva korištenja istih

Ukoliko niste promijenili postavke vašeg preglednika, slažete se s korištenjem istih ('kolačića')

Razumijem

Pratite nas i na...

e-Newsletter